Discover the finest spaces
Delen

Oud Tivoli-pand wordt hotel, horeca en cultureel podium

Wordt het straks mogelijk om events te organiseren in het voormalige gebouw van poppodium Tivoli aan de Oudegracht in Utrecht? Ontwikkelaars Stadswaarde Vastgoedontwikkeling en Douwe van Akkerveeken zijn op dit moment druk in gesprek met ondernemers die invulling aan de horeca in het pand gaan geven. De plannen zijn wel in grote lijnen bekend: er komt een boetiekhotel, restaurant voor fine dining, een bakker, koffie- en bierbrouwer en een podium voor jong Utrechts talent. 

Eind oktober werd bekend dat Stadswaarde en van Akkerveeken de tenderprocedure van de gemeente Utrecht hebben gewonnen. Zij gaan het pand restaureren en opnieuw indelen. Het komende jaar wordt er aan dit plan gewerkt waarna het gebouw eigendom wordt van Stadswaarde. Waarschijnlijk kan het vernieuwde complex eind 2020 haar deuren openen. Jeroen Messemaeckers, directeur van Stadswaarde, verwacht in april 2019 meer te kunnen vertellen over de mogelijkheden voor evenementen en vergaderingen in het oude Tivoli-pand.

Oud Tivoli, Utrecht
Schetsen: Oud Tivoli

Oud Tivoli

Het project in het voormalige Tivoli complex, dat in 1267 werd gebouwd en gebruikt als klooster, opereert onder de naam ‘Oud Tivoli’. Over de invulling en exploitatie daarvan is al veel bekend. Het boetiekhotel komt op de bovenverdiepingen en gaat ongeveer 42 kamers tellen voor toeristen en expats. Utrecht City Hotels gaat de boel runnen. De oude Kloosterzaal wordt gerenoveerd en wordt een intiem podium waar ongeveer 200 mensen kunnen luisteren naar de muziek van jong talent uit Utrecht. De programmering doet Eduard Versteege in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), De Coöperatie en Le Guess Who?

In de kloostertuin en -gang komt een brasserie waar de ondernemers van 4U een ambachtelijke bakkerij, koffie- en bierbrouwerij gaan starten. De gesprekken met deze ondernemers lopen nog. Het fine dining restaurant komt op de verdieping van de oude Kloosterzaal. De twee kinderdagverblijven die al in het pand zitten, kunnen er blijven.
Het ontwerp van Oud Tivoli is in handen van Vocus Architecten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.