Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe evenementenlocatie EM2 op Suikerunie terrein in Groningen

De nieuwe evenementenlocatie en poppodium EM2 opent binnenkort haar deuren op het Suikerunie terrein in Groningen. Na een succesvolle crowdfundingsactie is de bouw inmiddels in volle gang. In het pand kunnen bedrijven vanaf medio 2017 terecht voor vergaderingen, presentaties en congressen, maar ook voor teamactiviteiten en feesten.

De oprichters van EM2, Alieke Rademaker en Chris Garrit, ontwikkelen naast de oude Suikerfabriek een nieuw pand dat mogelijkheden biedt voor zowel kleine bijeenkomsten of presentaties als voor grote concerten en congressen. De gemeente Groningen heeft het terrein voor de komende veertien jaar beschikbaar gesteld voor tijdelijke en innovatieve projecten. EM2 is de opvolger van de vorige locatie; De EMG Faktors (Elevator Maatschappij Groningen), in een voormalige graansilo. In de volksmond werd dit al snel “De EMG”. Een grote brand maakte vroegtijdig een einde aan de locatie, maar Alieke en Chris gaan verder.

EM2

Ontspannen sfeer

Alieke namens EM2: “Het concept van de EM2 is gebaseerd op enkele tekorten die wij zagen in de regio op gebied van locatieaanbod. Zo is er en slechts een beperkt aanbod aan locaties met een optimale akoestiek voor groepen tussen de 500 en 800 personen. De zalen die er zijn hebben vaak geen eigentijdse uitstraling. Bij de voormalige EMG hebben we ervaren dat er een grote vraag is naar locaties die ‘anders’ zijn dan reguliere locaties, die vaak als onpersoonlijk worden ervaren. Bij EM2 komt ruimte en uitstraling samen, op een spannend stukje Groningen.”

EM2 zet in op een open en ontspannen sfeer waar de bezoeker zich vrij voelt, wordt geïnspireerd en energie krijgt. Het pand zelf heeft de gevel van een Amerikaanse ‘red barn’ en zal verder uit industriële elementen als containers en hergebruikte spanten worden opgebouwd. Deze elementen worden ook doorgevoerd in het interieur.

“Het nieuwe pand is ontworpen vanuit het duurzame cradle-to-cradle bouwprincipe, waarbij in het ontwerp al rekening wordt gehouden met de tijdelijkheid van het gebouw. Na vijftien jaar moet het gebouw afbreekbaar zijn en op een andere locatie opnieuw kunnen worden opgebouwd.” In het pand komt een grote zaal met plaats voor 800 mensen, die is op te splitsen in verschillende compartimenten. Een ander gedeelte van het pand is geschikt voor kleinere bijeenkomsten en krijgt een luxueuze uitstraling. Dit gedeelte beschikt over een eigen bar, is aangekleed met veel planten en krijgt een zitkuil die ook als podium kan worden ingezet. Via een glazen pui heeft de bezoeker uitzicht op de oude Suikerfabriek.

Suikerunie terrein

“De ligging van het Suikerunie terrein is perfect; Een goede bereikbaarheid vanaf de ringweg, gratis parkeerruimte en nog geen tien minuten fietsen vanaf het centrum. We hebben de beschikking over een extra ruime kavel om zo in het ontwerp ook ruimte te kunnen bieden aan een groot terras, met opties voor een buitenbar en keuken. Het terrein leent zich ook heel goed voor buitenactiviteiten. Dat zijn factoren die in het centrum ondenkbaar zijn. Daarnaast heerst er een open en avontuurlijke sfeer op het terrein, met uiteenlopende startende ondernemers en initiatieven.“

Voor de opening van de nieuwe locatie is nog geen harde datum gezet. Alieke meldt dat het streven is om in de zomer van 2017 het eerste koude biertje te kunnen tappen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.