Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe evenementenlocatie Aviodome opent op 30 november

Over een paar weken kunnen we eindelijk de iconische Aviodome in Amsterdam van binnen bekijken. Op 30 november wordt de nieuwe congres- en evenementenlocatie in Amsterdam West geopend voor genodigden en op 1 december mag iedereen er een kijkje nemen. Het bijzondere aan de koepel is de rijke geschiedenis en het duurzame karakter van het gebouw.

In de enorme koepel met een vloeroppervlak van 5000 vierkante meter vind je een grote plenaire zaal waar zo’n 1000 mensen in kunnen. Verder zijn er 16 subzalen en moderne horecafaciliteiten. Door deze grootte is de Aviodome erg geschikt voor beurzen, congressen en andere evenementen. Wie dit met eigen ogen wil bekijken kan op 1 december tussen 11 en 15 uur als één van de eersten rondlopen in de koepel.

Aviodome

Veel mensen kennen de Aviodome wellicht nog uit de tijd dat die dienst deed als nationaal luchtvaartmuseum bij Schiphol. Toen het museum in 2003 naar Lelystad verhuisde werd de koepel afgebroken en opgeslagen, met het doel die later opnieuw op te bouwen. Jaren later kwam TeKa Groep, bekend van populaire venues als de Midden Nederland Hallen en De Rijtuigenloods, in bezit van de koepel, met het doel die op te bouwen op het terrein van de Midden Nederland Hallen. Er werd echter een betere bestemming gevonden voor het Aviodome, namelijk tussen snelweg A5 en de ring A10 in Amsterdam West, in de buurt van station Amsterdam Sloterdijk.

Recycling

Bijna alles in het Aviodome is gemaakt van materialen die een tweede leven hebben gekregen. De koepel zelf is natuurlijk helemaal opnieuw opgebouwd, de plafonds zijn gemaakt van sloophout, de wanden van tweedehands gips en het behang zat ooit elders op de muur. De stoelen en tafels zijn van gerecycled kunststof en de bar is gemaakt van de zeecontainers waarin de dome jarenlang lag opgeslagen.

Ook het gebruik van de koepel gebeurt straks zo duurzaam mogelijk: “Door het hergebruik van bestaande materialen, de warmte-koudeopslaginstallatie en zonnepanelen is de CO2-footprint van deze locatie ongekend laag”, aldus directeur Timo Kruft.

Greater Venues volgde de bouw van de Aviodome de afgelopen maanden op de voet en maakte onlangs een video van het bijzondere bouwproces.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.