Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe Amsterdamse event hotspot Capital C bijna open

Nog even en dan kun je vergaderen in stijlvolle en kunstzinnige kamers die zijn ontworpen door Nederlandse designers of het event van het jaar geven in een glazen koepel hoog boven de daken van Amsterdam. Capital C, de langverwachte nieuwe event venue in Amsterdam, belooft spectaculair te worden! Naar verwachting gaan de vergader- en evenementenzalen over een paar weken open. 

De voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein, waar Capital C is gevestigd, werd het afgelopen jaar flink verbouwd. De meest ingrijpende, én de meest in het oog springende vernieuwing, was de bouw van een enorme glazen koepel op het dak. Hier komt de High Light, een evenementenzaal waar tot 400 mensen terecht kunnen voor diners, presentaties en allerlei andere soorten evenementen. Naast de vergader- en evenementenzalen is er in Capital C maar liefst 8.000 vierkante meter aan kantoorruimte te huur.

Capital C

Bij Capital C zijn straks zeven vergaderruimten te huur waar je terecht kunt met ongeveer 5 tot 10 mensen. Deze ruimten zijn net als de rest van Capital C geen standaard vergaderzaaltjes: elke kamer is ontworpen door een Nederlandse designer en heeft een compleet eigen stijl. Zo is ‘The Pink Salon’, ontworpen door Ineke Hans, ingericht met roze stoelen die geïnspireerd zijn op de stoel waarin Roald Dahl zijn boeken schreef. Of ‘The Modern Fossil’, ontworpen door Dirk van der Kooij, waarin twee tafels staan die gemaakt zijn van oude cd’s en platen. Maar de meest bijzondere en gekke kamer is misschien wel ‘The Clockwork’ van ontwerper Erik Kessels. Alle muren en het plafond van deze kamer zijn volgehangen met klokken die elk uur dat je er zit een keer extra klingelen. Wanneer je vergadertijd voorbij is gaan alle klokken tegelijk af en dan krijg je ze alleen stil door op een grote rode knop te drukken. Efficiënt vergaderen gegarandeerd!

Naast deze bijzondere vergaderruimten zijn er nog drie zalen die kunnen worden ingezet voor diverse events. Zo is er ‘The Skyscape’ voor 25 tot 72 mensen inclusief koffiebar, ‘The Break Room’ voor maximaal 300 personen en natuurlijk de ‘High Light’. Vanuit de enorme glazen koepel van de High Light heb je een geweldig uitzicht over Amsterdam en de zaal barst van de duurzame details, zoals een vloer die uit gebruikte bierflesjes bestaat. “We kunnen niet wachten om de High Light officieel te openen”, vertelt Thomas Zwart, directeur van Capital C. “Dit moet een locatie zijn waar creativiteit, duurzaamheid en events hand in hand gaan.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.