Discover the finest spaces
Delen

Nieuw nhow hotel Hamburg komt bovenop bunker

Het hotelmerk nhow van NH Hotel Group staat bekend om haar bijzondere hotels. Maar de nieuwste locatie in Hamburg spant toch wel de kroon: dit piramidevormige hotel wordt bovenop de St. Pauli bunker in Hamburg gebouwd. Het hotel krijgt vijf verdiepingen, 136 kamers, verschillende soorten horeca en een spectaculaire daktuin met uitzicht op de stad. De kans is groot dat er ook zalen komen voor vergaderingen en evenementen, aangezien de zes bestaande nhow hotels hier allemaal mogelijkheden voor bieden. Het nieuwe Duitse hotel moet in 2021 open gaan.

De St. Pauli bunker werd in slechts 300 dagen gebouwd in 1942. Vanuit het gebouw werd het land verdedigd tegen luchtaanvallen van de geallieerden met het nodige afweergeschut. Ook was de bunker een propagandaproject van het naziregime. Later werd het imposante gebouw een verzamelcomplex voor bedrijven uit de media-, cultuur- en creatieve sector. Deze bedrijven blijven hier gevestigd wanneer het hotel er eenmaal is. NH Hotel Group zegt dat de plannen voor het nieuwe nhow hotel naadloos aansluiten bij de creatieve scene in de bunker en de rest van de wijk.

Nhow Amsterdam RAI
De Lobby van nhow Amsterdam RAI. Foto: NH Hotel Group

nhow Hamburg

Het nieuwe nhow hotel op de St. Pauli bunker belooft een echte eyecatcher te worden. Er komen vijf verdiepingen in de vorm van een piramide met op elke laag groen. Op het dak komt een grote daktuin die volgens NH ‘enig in zijn soort’ zal zijn. Het hotel krijgt verder 136 kamers, een bar, een café en een restaurant. Voor het bedenken van het concept van dit, en alle andere, nhow hotel werkte de hotelketen samen met Enrique Tellechea van merkadviesbureau The Null.

Het lifestylemerk nhow van NH Hotel Group wordt gekenmerkt door hedendaagse architectuur, stedelijke trends en samenwerkingen met bekende architecten. Alle hotels zijn hierdoor anders en moeten inspireren en verrassen. Binnenkort openen er, naast in Hamburg, ook nhow hotels in Londen, Rome, Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Santiago de Chile en Lima.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.