Discover the finest spaces
Delen

Nieuw hotel met 50’s vibe The Slaak Rotterdam opent dit voorjaar

In het voormalige monumentale Slaakhuys in Rotterdam is het nieuwste Marriott hotel The Slaak Rotterdam neergestreken. Het hotel wordt geëxploiteerd door franchisenemer The Odyssey Group uit Nederland. Er zijn 74 kamers, een restaurant, bar en twee zalen voor vergaderingen of presentaties. Het interieur is modern met een vleugje jaren vijftig, dat verwijst naar de geschiedenis van het gebouw. The Slaak Rotterdam gaat dit voorjaar open.

Al sinds het begin van de vorige eeuw werd er op de grond van het nieuwe The Slaak Rotterdam hotel nieuws gemaakt. Voordat het Slaakhuys werd gebouwd, stond vanaf 1907 op dezelfde plek het redactiegebouw voor de krant ‘Voorwaarts’, ontworpen door de bekende architect H.P. Berlage. Op 14 mei 1940 werd dit gebouw echter gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog en er bleef niets van over. Vervolgens werd het Slaakhuys, ontworpen door Jo Vegter in 1952, hier gebouwd om van 1954 tot 1976 plek te bieden aan de redactie van de krant ‘Het vrije volk’. Later werd het gebouw gekraakt en gebruikt voor allerlei doeleinden.

The Slaak Rotterdam

Het nieuwe The Slaak Rotterdam is een boutique hotel dat zich kenmerkt door het bijzondere interieur met overal stijlvolle details. De twee zalen, die ‘pressrooms’ worden genoemd zijn perfect voor kleine presentaties en vergaderingen tot 24 personen. De lunch, diner of een receptie kan verzorgd worden door restaurant en cocktailbar Didot34. Ook is er nog de Upper Bar, voor wat meer informelere bijeenkomsten of borrels.

Een combinatie van een meeting en een overnachting bij The Slaak Rotterdam is natuurlijk gemakkelijk te maken. Het is mogelijk om in één keer een groepsreservering te maken waarna een overzicht gestuurd kan worden van welke gasten gebruik maken van een kamer en wanneer ze van plan zijn aan te komen. Gasten kunnen verder gebruik maken van inchecken via de mobiele telefoon waardoor ze niet in de rij hoeven staan.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.