Discover the finest spaces
Delen

Madurodam Events toont nieuwe attractie De Waterwolf

Madurodam Events opent binnenkort een nieuwe, spectaculaire indoor attractie. ‘De Waterwolf’ belooft een zinderende show te worden over Nederlands meest indrukwekkende overwinning op water: de drooglegging van het immense Haarlemmermeer. De attractie – gebaseerd op het beroemde Gemaal De Cruquius – zal ook nieuwe mogelijkheden bieden voor de organisator van zakelijke events, vertelt Evalien Timmers namens Madurodam Events.

In De Waterwolf ga je terug in de tijd dat ons land nog een gatenkaas van binnenmeren en rivieren was. In het levensgrote gemaal Cruquius beleef je zelf hoe de Nederlanders met ’s werelds grootste stoommachine van water land maakten. “Vanaf de 16e eeuw legden de Nederlanders deze meren één voor één droog met molens, maar het woeste Haarlemmermeer leek eeuwenlang onmogelijk. De nieuwe attractie is een verhaal over Hollandse daadkracht, over landwinning in de 19e eeuw, en hoe gemalen ons land tot op de dag van vandaag droog weten te houden.”

Madurodam Waterwolf
Impressie van De Waterwolf. Bij de nieuwe indoor attractie van Madurodam word je meegenomen naar 's werelds grootste stoommachine De Cruquius.

Ludieke subsessie of kick-off

Hoe dat eruit ziet? Binnen in de attractie zal het eruit zien als een echt gemaal, met plek voor 35 gasten. Door middel van grafische effecten zie je door de ramen hoe de lucht buiten steeds donkerder wordt, het weer guurder. “Met vereende krachten moeten gasten in de attractie ’s werelds grootste stoommachine in gang zetten. Het gemaal treedt langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal in Madurodam trilt op haar grondvesten…”

Het belooft een spectaculaire attractie te worden, en daarom ook erg geschikt als kick-off voor events die iets met het thema waterwerken te maken hebben. In het hoofdgebouw heeft Madurodam Events tien diverse zalen voor evenementen en bijeenkomsten met een capaciteit van 12 tot 1200 personen. De nieuwe attractie zal niet geschikt zijn voor een borrel of diner, vertelt Evalien, “maar wel als een hele leuke en bijzondere kick-off voor je congres, of als een ludieke ruimte voor een subsessie. Niet met stoelen en tafels, maar een workshop aan de hand van de film is zeker mogelijk!”

De Waterwolf opent naar verwachting tegen het einde van zomer 2018 haar deuren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.