Discover the finest spaces
Delen

LAM in Lisse opent dit najaar haar deuren

Het duurt niet lang meer en Lisse heeft er een bijzondere publiekstrekker én locatie  voor meetings en events bij. Aan het eind van de zomer van 2018 opent het Lisse Art Museum (LAM) haar deuren. De locatie zal in eerste instantie alleen opengaan voor bezoekers van het museum. Daarna krijgt ook de ruimte voor verhuur vorm.

Het ontwerp van het pand is van de hand van Korbee en Van der Kroft architecten. Het modern ogende gebouw gaat vijf hoofdzalen tellen. Tweederde van het gebouw komt boven de grond uit, de rest wordt in het landgoedduin geschoven. Over de gehele lengte van het gebouw loopt het openbare voetpad dwars door het gebouw heen. Dat geeft het gevoel van een winkeletalage, wat mooi past bij het thema van de kunstwerken in de collectie van het museum. Deze hebben namelijk allemaal een link met voedsel, consumeren en winkelen. Een onderwerp dat door de eeuwen heen een bron van inspiratie is geweest voor kunstenaars.

Lam Lisse Bibi Veth

Opening en verhuur

Het LAM zit in de laatste fase van de bouw; het grootste deel van het museum is al klaar en de organisatie is bezig met de inrichting. Deze zomer worden kleine groepjes bezoekers binnengelaten om het museum te testen. Medio september opent LAM dan echt haar deuren voor het publiek.

Niet alleen kunstliefhebbers hebben hier iets te zoeken; het museum krijgt ook een speciale zaal voor verhuur. Deze zal pas na de officiële opening onder handen worden genomen. De verhuurmogelijkheden van de zaal krijgen dan later in het jaar vorm.

[Foto’s: Lisse Art Museum]

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.