Discover the finest spaces
Delen

Klooster Mariënhage wordt DomusDELA: alles-in-één eventlocatie in Eindhoven

De herontwikkeling van het klooster Mariënhage in het centrum van Eindhoven is in volle gang. Dat moet ook wel, want in november dit jaar worden drie monumenten op het kloostercomplex samengevoegd tot DomusDELA. Coöperatie DELA tekende voor de exploitatie van het toekomstige hotel, de congresfaciliteiten en de restaurants. Hiervoor gaan ze samenwerken met LBG Hotels uit Maastricht en cateraar Hutten uit Veghel. Het hele complex krijgt twee ceremoniehuizen, vergaderzalen, een hotel, brasserie en restaurant. De tuin wordt vrij toegankelijk voor bezoekers waardoor de verbinding met de openbare ruimte natuurlijk wordt gelegd. Het voormalige kloostercomplex wordt zo een eigentijdse plek met volop mogelijkheden voor concerten, congressen, lezingen en andere gelegenheden.

Hotel Mariënhage zal straks 80 luxe designkamers omvatten, twee restaurants en congres- en vergaderfaciliteiten. Verder komt er een centraal gelegen bar, een groot terras en welness– en fitnessfaciliteiten. Een bijzonder element in het nieuwe hotel is de oude kerkmuur uit 1420. Deze kwam tevoorschijn tijdens de bouwwerkzaamheden. De inrichting van het hotel wordt verder ontworpen door interieurarchitect Wieneke van Gemeren uit Rotterdam. Zij tekende eerder voor de interieurs van Conscious Hotels en Diesel en Kuyichi concept stores. Het exterieur van het complex is ontworpen door de architecten Bert Dirrix en Arie van Rangelrooij.

Behoefte vervullen

DELA ziet al jaren dat er een sterke behoefte is aan ceremoniehuizen midden in de samenleving om belangrijke momenten in het leven te vieren. “DomusDELA is als plek voor ontmoeting, verdieping en verbinding uniek in opzet”, vertelt Rino Soeters, algemeen directeur LBG Hotels. “Daar verbinden wij ons graag aan. We hebben de ambitie om te groeien door nieuwe hotelconcepten te realiseren. Door nu op deze prachtige historische plek in Eindhoven aan de slag te gaan, komt een droom voor ons uit. Het is een karakteristiek complex dat goed past bij onze onderscheidende kernwaarden.”

Eindhoven als event-trekpleister

Hutten is als horeca-exploitant en eventspecialist geen onbekende in Eindhoven. Zo is Hutten aanwezig in het Philips Stadion, op Strijp-T en in het Evoluon. Met de exploitatie van DomusDELA komt daar een authentieke locatie bij. Naast de exploitatie van de brasserie en het restaurant zal Hutten de eventpartner zijn voor alle grote – en kleine events die in het complex georganiseerd zullen worden. “We krijgen door deze exploitatie de kans om elkaar maximaal te versterken, onze gasten compleet te ontzorgen en ze een bijzondere ervaring te bieden. De maatschappelijke component van DomusDELA spreekt ons aan. Daarnaast weet Eindhoven zich goed te profileren als internationale trekpleister voor events”, vertelt directeur Bob Hutten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.