Discover the finest spaces
Delen

Kasteel voormalige Land van Ooit nu evenementenlocatie

Kasteel d’Oultremont in het Brabantse Nieuwkuijk – beter bekend als het Roze Kasteel van het voormalige themapark Land van Ooit – is sinds kort een werkplek voor jonge professionals én een evenementenlocatie. In drie zalen vol met sprookjesachtige muurschilderingen en een intieme theaterzaal kun je terecht voor vergaderingen, presentaties en andere soorten events. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden in het landgoed rond het kasteel, zoals wandelingen en coronaproof activiteiten. Wij kregen vast een eerste blik binnen en maakten meteen een podcast over deze bijzondere locatie…

Luister de podcast

Tip: Luister GreaterVenues Podcast ook in Google PodcastsSpotify of Soundcloud en krijg altijd het laatste nieuws over de tofste venues! 

Kasteel d’Oultremont

Het karakteristieke kasteel werd in de zestiende eeuw gebouwd en bewoond door verschillende hertogen, kasteelheren en grafen. In 1989 opende het themapark Land van Ooit op het landgoed met het kasteel – dat knalroze was geschilderd – als middelpunt. Hier woonden de Graaf en Gravin van Ooit. In 2007 ging het pretpark failliet en lagen het kasteel en de attracties er jarenlang vervallen bij. Totdat de gemeente het terrein in 2015 openstelde als wandelgebied en het kasteel een flinke opknapbeurt gaf. De komende tijd komen er woningen en een medische campus op het landgoed en krijgt ook het kasteel een nieuwe bestemming. Tot die tijd wordt het zestiende eeuwse monument bewoond door vier leden van Je m’appelle Company: een bedrijf dat werk- en woonplekken verhuurt aan jonge starters die zich optimaal willen focussen op hun werk. Daarnaast kan het kasteel gebruikt worden als evenementenlocatie: “Veel mensen herinneren zich het Land van Ooit nog wel. Hier, in het kasteel, ga je weer even terug naar die tijd. We laten alles zoveel mogelijk hoe het was, waardoor er een bijzondere en originele plek ontstaat voor meetings en events”, vertelt Tijn Hoyng, eigenaar van Je m’appelle Company.

Je m’appelle Castle

Het kasteel, het Je m’appelle Castle, ligt er aan de buitenkant prachtig bij. Middenin een natuurgebied en met een plechtige slotgracht er omheen. Binnen lijkt het alsof de werknemers van het Land van Ooit er dertien jaar geleden abrupt zijn vertrokken. Er hangen nog oude bordjes van het themapark aan de muren en overal ligt stof: maar de prachtige muurschilderingen van bomen, planten en sprookjesachtige wezens zijn nog erg mooi gebleven. Tijn: “We zijn druk bezig om alles op te knappen en netjes te maken voor events. Ons netwerk van jonge professionals heeft connecties in allerlei sectoren, dus we kunnen je event helemaal maken zoals jij het wil. Zelf houden we ervan om de oude elementen van het kasteel te combineren met de technologie van nu.”

Op de begane grond kunnen vier ruimten ingezet worden tijdens bijeenkomsten, diners en vergaderingen. Een ruime hal, twee grote ruimten aan de achterkant van het kasteel met uitzicht op het bos en een kleine zaal met vide waar vroeger theatervoorstellingen werden opgevoerd. Ook is er een grote keuken waar cateraars alles zo precies kunnen inrichten als ze willen. “Bij onze andere locaties verzorgen we ook vaak lunches, borrels of diners, dus hier kunnen we eventueel in het kasteel ook bij helpen.”

Het landgoed

Het landgoed rond het kasteel biedt ook allerlei mogelijkheden voor buitenactiviteiten op veilige afstand. Tijn: “Denk bijvoorbeeld aan een spooky Halloween wandeling, of een tocht met iemand die wat kan vertellen over het landgoed. We zijn ook aan het kijken of we een tentoonstelling in het bos kunnen maken van installaties uit de evenementensector die vanwege de coronacrisis nog nergens voor gebruikt konden worden.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.