Discover the finest spaces
Delen

Hotel Chicago wordt nieuwe aanwinst Rotterdamse Wilhelminapier

Rotterdam krijgt er een hotel bij. WestCord hotels begint volgend jaar op de Wilhelminapier met de bouw van Hotel Chicago, waarin onder meer vergaderruimte en 18 longstay appartementen komen. De eyecatcher van het stadshotel wordt een ‘zwevend’ zwembad.

Uiteraard gaat het hotel, met 182 hotelkamers zich vooral richten op gasten, maar daarnaast wil het hotel ook een aantrekkelijk plek worden voor niet-hotelgasten door het gebouw en de faciliteiten zo toegankelijk mogelijk te maken. Ook voor bedrijven die willen vergaderen is het centraal gelegen hotel interessant. Er komt een vergaderruimte en onder het hotel wordt een tweelaagse openbare parkeergarage gecreëerd die beschikbaar is voor gasten en voor de bezoekers van de Wilhelminapier. Daarnaast krijgt het hotel een buurtfunctie en moet een verrijking voor de bewoners van de Wilhelminapier worden. De plint wordt zoveel mogelijk open gehouden en er worden commerciële ruimtes gecreëerd met publieke functies.

Hotel Chicago Rotterdam

Logeren en welness

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels is enthousiast. ‘’Naast Hotel New York en het ss Rotterdam realiseren wij met de bouw van Hotel Chicago ons derde hotel in Rotterdam. Op deze markante locatie en met het bijzondere design belooft Hotel Chicago wederom een onderscheidend hotel te worden.’’

Hotel Chicago zal bestaan uit twee gebouwen van vijf en acht verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een ‘zwevend’ zwembad, waarvan de bodem gedeeltelijk transparant is. Tussen de gebouwen en onder het zwembad wordt een plein met terras gerealiseerd. Daarnaast komt bovenop een van de gebouwen, aan de kant van Hotel New York, een dakterras. Hotel Chicago krijgt 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen die ‘urban chic’ worden ingericht. Verder krijgt het hotel een vergaderruimte en een WellCome Wellness, waar een ‘zwevend’ zwembad onderdeel van is.

Het hotel wordt gebouwd achter het beroemde Hotel New York. De bouw start in het najaar van 2019. Hotel Chicago zal het 17ehotel van WestCord Hotels zijn en het derde hotel in Rotterdam van de hotelgroep.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.