Discover the finest spaces
Delen

Het Amsterdamse Proeflokaal opent op Stadionplein

De nieuwe evenementenlocatie Het Amsterdamse Proeflokaal opent deze maand haar deuren op het Stadionplein. Het proeflokaal combineert een restaurant, toeristenattractie, evenementen- en workshoplocatie en een opleidingsplek voor studenten. In het nieuwe pand op het Stadionplein kunnen gasten binnenkort de ’smaak van Amsterdam’ proeven.

Het Amsterdamse Proeflokaal heeft verschillende delen. Op de begane grond zit een restaurant, een ontbijtbar, de Proeftafels en de Seafoodbar. Elk deel heeft zo zijn eigen concept. Het proeflokaal wordt een ontmoetingsplek waar iedereen aan kan schuiven voor traditionele Amsterdamse gerechten en de internationale smaken die door de eeuwen heen naar de stad zijn gekomen.

Evenementen

Op de eerste verdieping is  ruimte voor evenementen en grotere groepen. Zo zit op deze etage de Bierwereld en de Wijnwereld, waar groepen kunnen proeven van verschillende bieren en bijzondere wijnen. De workshop Kitchen wordt hier gegeven en in de Food Experience leren bezoekers over de smaak- en eetgeschiedenis van onze hoofdstad. Het proeflokaal bouwt daarnaast aan een programmering, van lezingen en workshops tot proeverijen. Waar de gasten samen de smaak van Amsterdam ontdekken.

Het Amsterdamse Proeflokaal is onderdeel van het House of Hospitality. Dit is een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de Gemeente Amsterdam. Vanuit dit samenwerkingsverband werkt het proeflokaal samen met het ROC van Amsterdam. In het restaurant zullen 35 ROC studenten een opleiding volgen tot kok of kelner.

Twenty Eight Studio Amsterdam

Twenty Eight by City ID Suites

Binnenkort opent in hetzelfde gebouw het appartementenhotel TWENTY EIGHT by City ID Suites. In dit hotel komen 56 luxueuze short-stay appartementen. Interieurontwerper Martin Brudnizki heeft het hotel een internationale uitstraling met een huiselijke sfeer gegeven.

Het doel van de gemeente is het Stadionplein het vierde plein van de hoofdstad te maken om de toeristendrukte te spreiden. Met de komst van Het Amsterdamse Proeflokaal en dit appartementenhotel krijgt het Stadionplein steeds meer vorm.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.