Discover the finest spaces
Delen

Eerste beelden van The Conscious Hotel Westergasfabriek

This post is also available in: English (Engels)

Hoewel de opening nog even laat wachten, geeft Conscious Hotels alvast een eerste ‘teaser’ van hoe een kamer in haar nieuwste hotel op het Westergasfabriekterrein eruit gaat zien. De duurzame hotelketen werkt in een van de monumentale panden aan haar vierde hotel, dat als eerste hotel volledig zal draaien op Nederlandse windenergie. Het hotel wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2018.

Het hotel is een echte aanwinst voor organisatoren van events bij Westergasfabriek. Op het terrein van de Westergasfabriek zijn tal van bijzondere locaties voor meetings en events en horecagelegenheden te vinden, maar een hotel ontbrak er nog. Het Conscious Hotel Westergasfabriek komt in het fraaie pand aan de rand van het terrein, waar eerder al de pop-up concepten Gustafson en Mooie Boules Bar gevestigd waren. Naast hotelkamers opent hier ook een bar-restaurant waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd, en waar ’s avonds een gevarieerde programmering plaats zal vinden. In de lobby van het hotel bij Conscious Café worden biologische producten en eco-artikelen verkocht.

Conscious Hotel Westergasfabriek

Bij de ontwikkeling van het 89 kamers tellende hotel wordt bij elke stap rekening gehouden met duurzaamheid: van de renovatie en het interieur bestaand uit eco-materialen tot een 100% biologisch menu in het duurzame restaurant. Zo beschikken de elegant ingerichte kamers met hoge plafonds over cradle-to-cradle Royal Auping bedden en Senso gietvloeren.

De eigenaren van de Westergasfabriek Ton Meijer en Maya Meijer-Bergmans zetten zich al vele jaren in voor het verduurzamen van het culturele erfgoed van Westergasfabriek. “Het terrein heeft een enorme ontwikkeling ondergaan van vervuild industrieterrein naar een duurzaam, cultureel park. Conscious Hotels heeft duurzaamheid in het DNA en dit is voor ons een belangrijke stap bij het verder verduurzamen van het terrein”, laat Meijer-Bergmans weten in een persbericht.

Duurzaam hotel

De oprichters van Conscious Hotels, Marco Lemmers en Sam Cohen kunnen zich goed vinden in deze ambitie. Lemmers: “Wij zijn de eerste duurzame hotelketen van Nederland en doen al jaren ons best voor de planeet. Dit doen we niet door gasten te wijzen op klimaatverandering, maar door ze te verleiden en te laten genieten in een van onze duurzame ontmoetingsplekken. Onze vierde Amsterdamse vestiging op het terrein van de Westergasfabriek is in alle opzichten de overtreffende trap en een showcase van onze kernwaarden ‘eco-sexy, big smiles’.”

Conscious Hotel Westergasfabriek is het vierde hotel van de hotelketen. Eerder openden Marco Lemmers en Sam Cohen al The Conscious Hotel Museum Square, Vondelpark en The Tire Station. Die laatste vestiging beschikt over diverse mogelijkheden voor duurzame meetings en events.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.