Discover the finest spaces
Delen

Sneak preview: Eerste beelden The Hague Conference Centre New Babylon

Den Haag krijgt er een gloednieuw en hypermodern conferentiecentrum bij! Op het moment wordt bij New Babylon Meeting Centre gewerkt aan een spectaculaire uitbreiding en metamorfose. De locatie krijgt er een volledige verdieping met congresruimten bij, waardoor je straks midden in het centrum van Den Haag, in een luxe locatie, terecht kunt voor congressen met 650 personen. Er verandert zelfs zoveel dat een naamswijziging op zijn plaats is – vanaf de opening in september 2019 gaat de locatie verder als The Hague Conference Centre. GreaterVenues kreeg een eerste blik binnen!

New Babylon ligt direct naast Den Haag Centraal Station. Het is een groot modern gebouw met winkels, kantoorunits, een grote parkeergarage, een hotel, en natuurlijk een groot meeting centre. De ideale ligging midden in Den Haag maakte dit al tot een gewilde locatie voor conferenties, die hier met groepen tot 350 personen regelmatig plaatsvonden. Dankzij de uitbreiding met een geheel nieuwe verdieping, is de locatie ineens geschikt voor congressen met bijna het dubbele aantal bezoekers. “Dat is een enorme schaalvergroting”, zegt ook Thomas van der Zee, manager Commercie bij de locatie. “Het wordt eigenlijk een nieuwe locatie, op een nieuwe verdieping, en vanzelfsprekend met alleen maar spiksplinternieuwe faciliteiten!”

Eigentijdse voorzieningen op het hoogste niveau

Het nieuwe Conference Centre bevindt zich op de eerste verdieping in het pand. De etage wordt ingedeeld in drie ruime foyers, waaraan de verschillende zalen liggen. The Hague Conference Centre staat voor internationale gastvrijheid, luxe catering en eigentijdse voorzieningen op het hoogste niveau. En dat zien we terug in het interieur. De inrichting is voor zover we nu al kunnen zien luxe en eigentijds; een zakelijke uitstraling met warme tinten en een smaakvol, comfortabel meubilair. De ruimten zijn volledig ingericht met moderne technologie en innovatieve presentatiemiddelen.

Zo liggen al aan de eerste foyer drie vergaderruimten (samen te voegen tot één grotere ruimte), met elk een grote projectiewand. Thomas: “Doordat we met projectie werken, kun je deze ruimtes voor van alles gebruiken. We kunnen eenvoudigweg alleen de kleur van je organisatie op de wand projecteren, voor de branding van je event, maar je kunt ook de gehele wand benutten om je presentatie te tonen of een bepaald achtergrondbeeld gebruiken om een speciale sfeer te creëren.” Samen met de vele lcd-schermen door de hele locatie geven deze projecties de locatie unieke mogelijkheden om de branding van de locatie volledig in lijn met de huisstijl van je event of organisatie te krijgen.

Flexibele zaalindeling

Alle zalen in het nieuwe The Hague Conference Centre zijn flexibel in het gebruik, dankzij verschuifbare wanden die subtiel zijn weggewerkt in het interieur. Hierdoor leent de locatie zich voor diverse bijeenkomsten en voor verschillende groepsgrootten – van een vergadering voor twintig personen tot een congres met 650. De grootste zaal is geschikt voor 650 personen in theateropstelling, en voor een dergelijke groep zijn er ruim voldoende subruimten aanwezig.

Waar de zalen in het Conference Centre een luxe, maar zakelijke uitstraling hebben, is aan de andere kant van de locatie een informelere, speelse ruimte gecreëerd. In deze zaal komen twee tribunes recht tegenover elkaar, met een grote projectie op de achterwand. Thomas: “Deze zaal is ingericht in een Lagerhuis-opstelling en het wordt echt een fantastische ruimte voor – bijvoorbeeld – een debat. Op de hele achterwand kunnen we met projecties beeld tonen, zoals live informatie en statistieken tijdens een debat. Gedurende een congres is het leuk om je bezoeker iets anders te bieden dan de ‘standaard’ zalen, en dat is hier mogelijk. Deze zaal geeft straks echt het ‘wow-gevoel’.”

Het nieuwe The Hague Conference Centre New Babylon heeft alle ruimte voor een groot congres. Maar ook het huidige meeting centre op de tweede etage blijft onderdeel uitmaken van de locatie. Met nog twee foyers en negen zalen brengt deze verdieping het totaal op twintig zalen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.