Discover the finest spaces
Delen

Eerste beeld onthuld van nieuw evenementenschip Blue Rhapsody

‘Groots’, ‘modern’, ‘luxe’ en ‘verleidelijk’. Superlatieven schieten rederij Constant in Beweging te kort in de aankondiging van haar nieuw te bouwen schip, de Blue Rhapsody. Maar eerlijk is eerlijk: de eerste beelden van de boeg van het nieuwe evenementenschip maken nieuwsgierig.

Blue Rhapsody wordt de derde varende evenementenlocatie van eventrederij Constant in Beweging, bekend van de schepen Jules Verne en Grace Kelly. Met een indrukwekkende 85 meter lengte wordt dit het grootste schip in de vloot. De bouw aan de Blue Rhapsody is momenteel in volle gang en de rederij hoopt het evenementenschip in het voorjaar van 2019 in de vaart te nemen. De bouw is in handen van de gerenommeerde scheepsbouwers Vahali in Gendt en Teamco in Heusden. Het schip, dat voorzien wordt van een indrukwekkende bijlboeg, combineert een soepel uiterlijk met echte allure van een internationaal karakter.

Jules Verne
Foto: Oceandiva

Varende evenementenlocatie

“We zijn al een hele tijd bezig met het ontwikkelen het nieuwe schip”, vertelt Susan van Schie namens Constant in Beweging. “Maar we vonden dat het nu wel tijd werd om een tipje van de sluier op te lichten, zodat de branche kan zien waar we mee bezig zijn. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp van het interieur, dus daar hopen we binnenkort meer over te kunnen vertellen. En na de zomer verwachten we meer te kunnen zeggen over de prijsstelling.”

De Blue Rhapsody heeft een fraai modern ontwerp, van de hand van Art-Line Interiors en Van den Berg Design. Het evenementenschip krijgt diverse lounges, verdeeld over vier verdiepingen. De grootste ruimte biedt plaats aan een maximum van 600 gasten, voor een lancering, galadiner, congres of spetterend feest. Net als de Grace Kelly en Jules Verne kan het schip alle grote binnenwateren bevaren, in Nederland, België en Duitsland.

Ook de huidige schepen, de Grace Kelly en Jules Verne hebben capaciteit voor grootse events op het water. “Maar op de meeste schepen merk je tijdens een event wel dat je op een schip bent”, vertelt Susan. “De trappen zijn bijvoorbeeld aan de krappe kant. De Blue Rhapsody is echt speciaal ontworpen voor evenementendoeleinden, als een zo compleet mogelijke evenementenlocatie. Het wordt een locatie zoals je die op het vaste land zou aantreffen, maar dan op het water.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.