Discover the finest spaces
Delen

Een gebouw in een gebouw: IJver wordt evenementenlocatie in oude Amsterdamse scheepsbouwloods

Een restaurant en evenementenlocatie bouwen in een 100 jaar oude scheepsbouwloods is een flinke uitdaging. Vijf ondernemers besloten ervoor te gaan en werken op dit moment hard aan de realisatie van IJver. Een restaurant met de focus op speciaalbier en een locatie waar je terecht kan voor vergaderingen en events tot 500 personen op de NDSM werf in Amsterdam. IJver gaat naar verwachting dit voorjaar open.

Ondernemers Reinout Ezinga (onder andere eigenaar van Bar Baarsch) en Sikko de Jong (café Vrijdag) kwamen de oude loods een paar jaar geleden op het spoor. Na veel gesprekken met de gemeente kon er dit jaar eindelijk gebouwd worden. Arne Kleijn, Tim Jongens en chef-kok Herman Klukkert werden ook bij het project gehaald. Jongens: “De NDSM werf is een historisch stukje Amsterdam met een eigen karakter. Het gevoel van vrijheid en creativiteit is overal aanwezig. Toen ik hoorde dat we een pand konden bouwen van 600 vierkante meter IN de oude scheepsloods was ik meteen enthousiast. Het is een bijzondere uitdaging om een eigen pand te bouwen en dan ook nog eens op deze geweldige locatie.”

IJver, Amsterdam
IJver opent naar verwachting in voorjaar 2019

IJver

In de honderd jaar oude loods werden vroeger enorme containerschepen gebouwd. Vanwege dit monumentale karakter mag er niets aan het gebouw zelf veranderd worden. Vandaar dus het idee om een geheel nieuw pand in de loods te bouwen. “Op de begane grond komt het restaurant met een terras van honderd vierkante meter in de loods zelf. Daar zit je lekker beschut en heb je toch het terras-gevoel. In de zomer is er nog een buitenterras van 250 vierkante meter”, legt Jongens uit. Op de eerste verdieping komen twee ruimtes die met glazen schuifdeuren afgesloten kunnen worden. “Ideaal voor vergaderingen, presentaties of borrels.”

Verder komt er op de eerste verdieping een luchtbrug die naar het podium leidt. Ook hangen hier vier enorme biertanks die het specialisme van IJver uitdragen: bier dus. “We krijgen 34 tappunten en zo’n honderd verschillende bieren op fles. Verder gaat chefkok Herman Klukkert van alles doen met bier in zijn gerechten”, aldus Jongens.
Naast de privé-ruimten boven wordt het ook mogelijk om het hele pand af te huren voor bedrijfsfeesten, lezingen of andere soorten events.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.