Discover the finest spaces
Delen

De Polderij Maassluis: wetenschappelijk onderbouwde vergaderlocatie

De perfecte inspirerende vergaderlocatie, dat moet De Polderij in Maassluis worden. Althans, volgens de omgevingspsychologie, waarop men zich baseerde bij de verbouwing. Momenteel wordt er nog druk gewerkt aan deze nieuwe locatie in Maassluis. De Polderij opent naar verwachting begin 2018.

De Polderij is het bijzondere project van Tom van Zwet en Joyce van Randwijk.  Omdat zij geloven dat je in de natuur tot de kern van jezelf komt, zochten zij voor hun huis en voor een nieuwe vergaderlocatie een plek midden in het groen. Uitendelijk vielen zij als een blok voor een monumentale boerderij met een authentieke kaaskelder in Maassluis, die ze op ecologische wijze verbouwen tot een bijzondere locatie voor zakelijke bijeenkomsten.

Omgevingspsychologie

Bij de inrichting van de ruimten gaat De Polderij een stap verder dan de meeste vergaderlocaties. Om te zorgen dat de locatie daadwerkelijk bijdraagt aan het doel van de bijeenkomst, baseerde de architect zich voor het ontwerp op wetenschappelijk onderzoek uit de omgevingspsychologie – oftewel de relatie tussen mens en omgeving.

Het houdt voor De Polderij in dat de ruimte op zo’n manier wordt ingericht dat je het bij de bezoekers de juiste emoties en activiteit stimuleert.Zo wordt bijvoorbeeld gespeeld met de hoogte van de ruimte: hogere plafonds stellen je open voor meer creativiteit en lagere plafonds zorgen dat je nauwkeurig kan werken. Om dezelfde reden wordt flink gevarieerd met meubilair, inrichting, kleuren, licht, akoestiek, temperatuur en groen. Bovendien is iedere ruimte helemaal naar persoonlijke voorkeur af te stemmen, met dimbaar licht, verplaatsbaar meubilair en regelbare temperatuur. Dit alles om de gast een thuisgevoel te geven, want je voelt je meer thuis wanneer de ruimte op jouw persoonlijke wensen is afgestemd.

De Polderij

Ook de omgeving speelt een belangrijke rol. Zicht op de natuur zorgt volgens onderzoek voor minder stress en stimuleert creativiteit en een betere samenwerking. Door de ecologische wijze van verbouwen is de boerderij gaan ‘ademen’ – een natuurlijk ‘damp-open’ isolatiemateriaal haalt de buitenlucht letterlijk naar binnen. Maar door de ligging in een ruim natuurgebied zijn er ook veel mogelijkheden  om buiten of bewegend bijeen te komen. Dit kan bijvoorbeeld met een fietsvergadering of een lunch in de eetbare tuin van de locatie.

De Polderij faciliteert een full-service concept, zodat de gast zich helemaal kan concentreren op de bijeenkomst. Hiervoor werkt de locatie samen met een netwerk van notulisten, trainers, facilitatoren en andere professionals die helpen een bijeenkomst succesvol te maken. Voor de broodnodige energie serveert Joyce ‘Breinkost’ – voeding voor jee hersenen. Met lokale en seizoensproducten bereidt zij in eigen keuken maaltijden en zelfs een volledig dagmenu om de hersenen in optimale conditie te brengen.

De Polderij opent begin 2018.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.