Discover the finest spaces
Delen

De LocHal: inspirerend vergaderen in oude locomotief-loods in Tilburg

Eind dit jaar opent op de Spoorzone in Tilburg de LocHal. De gigantische oude fabriekshal waar vroeger aan locomotieven werd gesleuteld, moet ‘de huiskamer’ van de stad worden waar werken, leren, onderzoeken en ontmoeten een belangrijke functie krijgen. In het gerenoveerde pand komen ook inspirerende, industriële ruimtes voor meetings en events. Waaronder de grote glazen zaal die we nog kennen uit de Amsterdamse Beurs van Berlage.

De Tilburgse Spoorzone is al sinds 2010 in ontwikkeling. De voormalige NS-Werkplek is inmiddels een compleet nieuw stadsdeel geworden waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Een van de panden op het terrein is de iconisch LocHal, die tot op het bot is gestript en met behoud van de glas- en staalconstructie opnieuw wordt opgebouwd naar het ontwerp van CIVIC architects, Braaksma & Roos en Inside Outside.

In de LocHal krijgen de Bibliotheek, bkkc, en Kunstbalie een plek. Voor de meetings en events kun je hier straks terecht bij Seats2meet Tilburg.

Vergader- en werkruimtes

Seats2meet is verantwoordelijk voor de werkruimtes in de LocHal. In deze locatie wordt de robuuste en industriële omgeving behouden en wordt prominent gebruik gemaakt van blauwstaal, kopshout, beton en glas. De warmte- en luchtbeheersing en de akoestiek is afgestemd op de gebruiksintensiteit van de betreffende plek. Het design van de inrichting van de locatie komt tot stand door samenwerking met studenten van de Hogeschool Fontys Master Architecture uit Tilburg.

En daarmee komen er uiteindelijk zestien besloten ruimtes voor diverse functies zoals evenementen, opleidingen of vergaderingen en voor groepen variërend van 6 tot 80 personen. Ook is er open ruimte voor flexwerken en ontmoeten. En in de LocHal komt een grote Glazen zaal van 250 vierkante meter waar zo’n 230 mensen in kunnen. De Glazen Zaal is ontworpen door Mick Eekhout en stond voorheen in De Beurs van Berlage.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.