Discover the finest spaces
Delen

Boetiekhotel Kimpton De Witt komt naar Amsterdam

Kimpton De Witt, het eerste Europese hotel van het Amerikaanse boetiekhotelmerk Kimpton Hotels & Restaurants, opent deze lente in het centrum van Amsterdam in het pand waar voorheen het Crowne Plaza City Centre gevestigd was.

Kimpton De Witt is gevestigd in drie monumentale gebouwen uit het Renaissance tijdperk en combineert lokale elementen met originele details. Het hotel heeft 274 kamers, en in het hotel bevindt zich ook nog een soort huis-in-huis (Little House), wat ooit het ouderlijk huis van P.C. Hooft was. Dit huisje is toegespitst op meetings en events en kan gehuurd worden door groepen die op zoek zijn naar de privacy en luxe van een eigen onderkomen. Het biedt een vergaderruimte op de begane grond en een woonkamer met luxe banken, barstoelen en een goedgevulde bar op de eerste verdieping.

Design

Het design van het nieuwe hotel volgt de karakteristieke boetiekstijl van Kimpton; het heeft een speels, uitdagend randje met doordacht uitgekozen design dat het lokale erfgoed in ere houdt – van de ‘levende muur’ van prachtige bloemen en planten bij de ingang van het hotel, tot aan de grote Delftachtige tegels op de vloer. Het hotel biedt ook een openlucht binnenplaats en een eigen bloemenwinkel. De hotelkamers zijn ingericht zoals de moderne verzamelaar dit zou doen, met onverwachte maar verfijnde details, zoals de moderne interpretaties van klassieke Nederlandse kunst en de nachtlampjes in de vorm van vogels die de zachtroze marmeren tafels verlichten.

Buurtrestaurant en bar

Aangrenzend aan het hotel biedt Wyers Bar & Restaurant een stijlvolle en relaxte omgeving om te genieten van heerlijk Amerikaans comfort food met een Nederlands tintje, met dank aan chef-kok en geboren en getogen New Yorker, Sam De Marco. House Bar is een plek die zich goed leent om ‘s avonds laat te genieten van een drankje in het meest historische gedeelte van het pand, terwijl Miss Louisa Coffee & Beignets (een afhaalraam) zich richt op voorbijgangers met ochtend-, middag- en avondsnacks.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.