Discover the finest spaces
Delen

Bodon, La Grande Brasserie opent in Apollo Hotel Amsterdam

Bodon, La Grande Brasserie opent begin deze zomer haar deuren in Apollo Hotel Amsterdam. “Bodon, La Grande Brasserie, gaat terug naar de oorspronkelijke Franse keuken. Ik zal verrassen met gerechten die nergens anders in Nederland te vinden zijn”, vertelt chef-kok Inan Sahin.

Het nieuwe restaurant vervangt het voormalige hotelrestaurant La Sirène. Die zaak wordt momenteel volledig verbouwd en opent binnenkort onder de naam Bodon, La Grande Brasserie. Voor de naam liet men zich inspireren door de architect van Apollo Hotel Amsterdam en de RAI Amsterdam: Alexander Bodon.

Apollo Hotels Amsterdam
Foto: Apollo Hotel Amsterdam

Verassend concept

Willem-Jan van de Dijssel, medeoprichter van Apollo Hotels: ‘Bij het bedenken van het concept wilden we iets eigenzinnigs creëren: over de top en compromisloos. Bodon is met recht de eerste ‘La Grande Brasserie’. De afgelopen 2 jaar heeft de keten hard gebouwd aan een nieuwe positionering: uiteraard ten gunste van onze gasten. Bodon wordt de overtreffende trap in ons ‘flagship’ het Apollo Hotel Amsterdam.”

Bodon, La Grande Brasserie krijgt een traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. “We gaan iedereen verbazen met dit concept”, vertelt Kees Neve, die ‘gérant’ wordt van Bodon. “Het echte ambacht keert terug, tafelbereidingen nemen een prominente plaats in en de gast wordt getrakteerd op culinaire showelementen. Denk daarbij aan Chateaubriand die aan tafel getrancheerd wordt, sauzen bereid onder toeziend oog van de gast en geflambeerde gerechten.” Naast fine dining biedt Bodon een lounge met verschillende zithoeken. Gasten kunnen hier ontbijten, relaxen of vergaderen in stijl.

Oorspronkelijke Franse keuken

Bodon, La Grande Brasserie is naast The Harbour Club Amsterdam Zuid het tweede restaurant van het hotel. Met een knipoog naar het beroemde Parijse restaurant Tour d’Argent, bereidt de keukenbrigade van Bodon binnenkort een echte ‘canard à la presse’ aan tafel. Inan Sahin wordt de Executive Chef van het restaurant. De chef heeft in verschillende Nederlandse toprestaurants gewerkt en kan niet wachten om ook in dit restaurant te laten zien wat hij kan. “Bodon, La Grande Brasserie, gaat terug naar de oorspronkelijke Franse keuken. Ik zal verrassen met gerechten die nergens anders in Nederland te vinden zijn.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.