Discover the finest spaces
Delen

Binnenkort het dak op van Maassilo Rotterdam?

Je kan het dak op! Onder die titel heeft evenementenlocatie Maassilo in Rotterdam een ideeëncompetitie uitgeschreven. De voormalige graansilo heeft namelijk een groot dak met een geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam, dat leeg staat.

De Graansilo Maashaven, zoals het gebouw oorspronkelijk heet, is als sinds 1910 een bekend gebouw in de stad. In 2003 werd de silo verkocht aan de stad en nadat club NOW&WOW er zich vestigde in 2004 ontwikkelde het pand zich steeds verder. Nu biedt de Maassilo ruimte aan meer dan dertig bedrijven en is het met een capaciteit van vijfduizend mensen een van de grotere evenementenlocaties van Nederland.

Maassilo rotterdam

Dakoplossing

Om de creativiteit van de stad en ondernemers de ruimte te geven, schrijft Maassilo een ideeëncompetitie uit voor het dak. Iedereen is uitgenodigd een rooftop of ‘skybox’ op de 10e verdieping van circa 350 m² te ontwerpen. Daarnaast wordt gevraagd om creatieve ideeën voor de overige 6.000 m² aan dakoppervlak. Van een openbare daktuin, regenwaterbuffering tot een energiedak; wie een goed idee en/of een goed businessplan heeft, mag meedoen.

Wellicht dat het dak een bijzondere plek oplevert waar bijeenkomen een extra dimensie krijgt, want met zo’n oppervlak en zo’n uitzicht waan je je (letterlijk) on top of Rotterdam.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.