Discover the finest spaces
Delen

Bijna af: bouw Rotterdam Ahoy Convention Centre gaat laatste fase in

Tot nu toe verloopt de bouw van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en auditorium/theater RTM Stage nog helemaal volgens planning. Dat betekent dat we waarschijnlijk al dit najaar in de splinternieuwe uitbreiding rond kunnen lopen. Ondanks de moeilijkheden die de coronamaatregelen opwerpen, werkt bouwcombinatie Hart van Zuid ook in de zomermaanden namelijk hard door aan het project van Rotterdam Ahoy

De voortgangsbalk van de uitbreiding op de homepage van de bekende evenementenlocatie staat inmiddels al op 92 procent. Het nieuwe Convention Centre laat nu echt niet meer lang op zich wachten. De bouw startte twee jaar geleden, in mei vorig jaar werd het hoogste punt bereikt en inmiddels wordt vooral de laatste hand gelegd aan de binnenkant van het gebouw. In februari werd bekend dat er ook een hotel op het terrein van Ahoy komt met 250 kamers dat over twee jaar klaar moet zijn. Welke internationale hotelketen dit hotel gaat exploiteren, is nog onbekend.

Rotterdam Ahoy

Het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage is ontworpen door Kraaijvanger Architects en krijgt maar liefst 35 zalen, verschillende foyers en expositieruimten. RTM Stage moet Nederlands grootste auditorium en theater worden met maar liefst 2750 stoelen. Deze stoelen kunnen worden verwijderd waardoor de zaal tevens geschikt is voor grote concerten, events en beurzen. De nieuwe uitbreiding ligt direct aan de beurs- en evenementenhallen van Ahoy waardoor je bijvoorbeeld een congres en een vakbeurs met hetzelfde thema of onderwerp kunt organiseren. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.