Discover the finest spaces
Delen

Anatomiegebouw Utrecht is bijzondere nieuwe congreslocatie

Het oude Anatomiegebouw van de voormalige faculteit diergeneeskunde in het centrum van Utrecht is gerenoveerd en heeft een nieuwe bestemming! Vanaf augustus is dit bijzondere pand in Amsterdamse Schoolstijl te huur als locatie voor nascholing, cursussen en congressen.

Vlak buiten de Utrechtse Singel vind je het Veeartsenijpad met oude panden daterend uit de tijd dat hier de faculteit diergeneeskunde zetelde. In 1984 vertrok de faculteit naar de Uithof en sindsdien kregen de gebouwen verschillende nieuwe bestemmingen, zoals een restaurant, theater en kinderdagverblijf.

Toen en nu

In 1821 werd de Rijksveeartsenijschool opgericht op landgoed Gildestein aan de Biltstraat. Het terrein wordt steeds verder uitgebreid met onder meer stallen en manage en in 1921 bouwt men een pand specifiek gericht op de anatomie: het Anatomisch Instituut, ontworpen door architect Joseph Crouwel in de Amsterdamse Schoolstijl.

Toen de gemeente Utrecht het gebouw in 2015 besloot te verkopen was het tijd voor een nieuw hoofdstuk. De koper wilde het pand weer teruggeven aan dierenartsen door een plek te creëren voor kennis en onderwijs. Na een grondige renovatie gaat het Anatomiegebouw eind van de zomer weer open, nu voor bedrijven die cursussen, nascholing of congressen willen organiseren. Het Anatomiegebouw heeft een fraaie authentieke collegezaal voor 120 mensen, voorzien van cameratechniek waardoor het mogelijk is om je event te livestreamen, en een oude practicumzaal met capaciteit voor 40 tot 80 personen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.