Discover the finest spaces
Delen

Ahoy-terrein krijgt hotel met 250 kamers

Er komt een groot hotel op het terrein van Rotterdam Ahoy dat over twee jaar klaar moet zijn. De bekende evenementenlocatie, de gemeente Rotterdam en de bouwcombinatie Heijmans/Ballast Nedam tekenden onlangs een contract met vastgoedontwikkelaar Foruminvest voor de bouw ervan. Het hotel is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied rond Ahoy dat Hart van Zuid heet. Het hotel, dat een vestiging moet worden van een – nog onbekende – internationale hotelketen, krijgt 250 kamers.

Er wordt al enkele jaren gewerkt aan het Hart van Zuid gebied in het zuiden van Rotterdam. Er komt onder andere een zwemcentrum, een bioscoop en een cultureel centrum. Ook bouwt Ahoy zelf aan het Rotterdam Ahoy Convention Centre en muziek- en theaterzaal RTM Stage. Uiteindelijk moet dit gebied een tweede centrum van de stad worden. Voor Ahoy is de komst van het hotel een grote wens: “Wij zijn enorm verheugd dat wij na een lang aanlooptraject nu de definitieve handtekening hebben kunnen zetten onder deze samenwerking. Met het hotel erbij wordt het Hart van Zuid gebied straks echt een nieuwe hotspot in de stad”, aldus Jolanda Jansen, directeur van Ahoy. 

Ahoy Rotterdam
Artist impression van het nieuwe Convention Centre. Beeld: Ahoy

Rotterdam Ahoy

Het nieuwe hotel op het terrein van Rotterdam Ahoy krijgt 250 kamers en wordt ontwikkeld door vastgoedontwikkelaar Foruminvest. Deze ontwikkelaar doet allerlei projecten in Europa en heeft vestigingen in Amsterdam, Parijs en Milaan. Volgens Foruminvest is het hotel zowel gericht op de zakelijke- als de leisuremarkt. Het is nog onbekend welke internationale hotelketen het nieuwe hotel gaat runnen.

Het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage opent naar verwachting aan het einde van dit jaar haar deuren. De bouw startte in de zomer van 2018. Het gebouw met een ontwerp van Kraaijvanger Architects en het nieuwe entreegebouw krijgen 35 break out rooms. RTM Stage moet Nederlands grootste auditorium en theater worden met maar liefst 2750 stoelen. Deze stoelen kunnen worden verwijderd waardoor de zaal tevens geschikt is voor concerten, events en beurzen tot 7000 man.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.