Discover the finest spaces
Delen

Zomerinterview 2: Menno Snel (International Orange)

Foto - Menno 2

“Voor mij is het veel learning by doing, meters maken, dus het is superfijn dat ik als kersverse eventproducer zo veel dingen kan zien en doen.”

[divider type=”standard”]

Hoe komt de evenementenbranche de zomer door? Deze zomer blikt GreaterVenues iedere week samen met een eventprofessional terug op het afgelopen halfjaar en kijken we vooruit naar het eind van de zomer. Deze rubriek is een samenwerking met Het Genootschap voor Eventmanagers, Platform Museum Locaties, Theater Locaties Nederland, Freelance Event Professionals en G14.

Menno Snel werkt sinds begin dit jaar als eventproducer bij International Orange. De focus van het bureau ligt vooral op het buitenland. Menno produceert met name zakelijke evenementen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld.

Hoe is de eerste helft van het seizoen verlopen?

“Dat zou ik omschrijven als een wervelwind. Het was kort, krachtig en ontzettend spannend! Deze maanden zijn heel snel voorbij gegaan… Alles in de evenementenbranche  is nieuw voor mij, dus ik vond het heel spannend om hier aan de slag te gaan. Het was ontzettend tof om overal mijn tanden in te zetten! Volgens mij is alles goed verlopen, ik heb het in ieder geval heel erg naar mijn zin.”

Wat was het meest geslaagde evenement dat je het afgelopen halfjaar hebt georganiseerd?

“Ik denk dat het meest geslaagde event waaraan ik heb meegewerkt de perslancering was van de Puma Disc. Dat is een schoen die al 25 jaar bestaat, die geen veters heeft maar een ‘disc’ – een schijf waarmee je de schoen aandraait. Op die schoenen gaat Usain Bolt zijn wedstrijden lopen tijdens de komende Olympische Spelen. De perslancering vond daarom plaats op Jamaica, in een vrij bijzondere locatie om te werken. In een oude loods op een verlaten vliegveld hebben we een disc-vormig podium gebouwd, en daarop werd vertoond hoe de schoen zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Het was super bijzonder om alles daar op te bouwen. We moesten alles meenemen uit Nederland, van het podium en de techniek tot onszelf om het event goed te laten verlopen.”

_RPH6278

Waarom ben je lid bij G14?

“International Orange stimuleert ons om ons aan te sluiten bij communities die staan voor vernieuwing in de evenementenbranche. G14 is dan ook een heel druk bezette community. Ik ben nieuw in de branche en vond het een goede kans om mezelf te ontwikkelen, nieuwe ideeën op te doen en om zelf ook bij te dragen aan vernieuwing in de branche.”

Naar welke G14 bijeenkomst kijk je het meest uit?

“Ik kijk al vanaf het moment dat ik bij G14 ben aangesloten uit naar 12 september. Op die dag wordt ingezoomd op neuromarketing. Voordat ik de evenementenbranche ben ingerold, hield ik me bezig met marketing. Neuromarketing is als onderwerp nog niet echt afgebakend, dus ik ben heel benieuwd wat deze sessie gaat brengen en wat G14 gaat behandelen. Het is iets psychologisch, dus vrij subjectief. Maar dat maakt het juist zo leuk om er mee bezig te zijn.”

Hoe ga jij de rustige zomerperiode besteden?

“Grappig dat je het vraagt. Toen ik hier net kwam werken hoorde ik dat de zomer normaal rustiger is, maar dit jaar is dat in ieder geval zeker niet het geval. Maar dat vind ik alleen maar leuk, dat we gewoon door gaan. Ik focus me deze zomer gewoon nog op de evenementen die in de agenda staan, zoals de Olympische Spelen, waar wij tijdens de opening van de Spelen een pers conferentie organiseren voor PUMA en het Jamaicaans Olympische Team. Voor mij is het veel learning by doing, meters maken, dus het is superfijn dat ik als kersverse eventproducer zo veel dingen kan zien en doen.”

Media-Plaza-rainbow-auditorium-1280

[Het Auditorium in Jaarbeurs Media Plaza

De zomer leent zich vaak goed om eens op locatiebezoek te gaan. Heb jij nog een tip voor een locatie die we echt moeten bekijken?

“Ik zou als eerste aanraden om eens te gaan kijken bij La Terrasse de l’Hippodrome, in Brussel. Dat is een ontzettend gave locatie om een bedrijfsfeest of een evenement te organiseren. Het is een terras dat is opgebouwd in een vervallen dierentuin. Zeker de moeite waard om even te gaan kijken!

In Nederland ben ik pas nog op locatiebezoek geweest bij Media Plaza, in de Jaarbeurs Utrecht. Ik denk dat de meesten het wel kennen, maar ik was erg onder de indruk. Ik werd heel vriendelijk en lekker relaxt ontvangen, en dat in combinatie met het futuristische concept.. Het is erg mooi neergezet.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.