Discover the finest spaces
Delen

Liesbeth Livestro & Monique Burgers (Rabobank Nederland): ‘Er is meer belangstelling voor unieke locaties’

High Profile Locaties begint in juli weer met het jaarlijkse Locatieonderzoek. Vanaf komende week delen honderden opdrachtgevers van locaties voor meetings en events hun ervaringen en geven hun visie op de markt. Welke opdrachtgevers deden er vorig jaar mee? Deze maand elke week een interview uit het Locatieonderzoek 2015-2016.

Liesbeth Livestro en Monique Burgers werken samen als Projectcoördinatoren Evenementen Bedrijven bij Rabobank Nederland. Dit houdt in dat zij interne bijeenkomsten organiseren voor collega’s van zakelijke afdelingen van lokale kantoren. Daarnaast organiseren zij grote evenementen voor ondernemers die bankieren bij deze banken.

Verwacht u dat uw evenementenbudget voor dit jaar stijgt, daalt of gelijk blijft?

Liesbeth Livestro: “Het budget zal gelijk blijven aan het voorgaande jaar, maar we kijken altijd kritisch naar de kosten. De bedragen variëren heel erg per evenement. Voor kleinere bijeenkomsten proberen we, met het oog op kostenbesparing, zoveel mogelijk naar interne locaties te kijken. Dat wil zeggen: de  vergaderzalen bij onze aangesloten banken of hier centraal in Utrecht. Per evenement kijken we goed naar het doel van de bijeenkomst, naar wat je wilt overbrengen aan de klant of collega.”

Monique Burgers: “Gaat het om echt grote gezelschappen, dan kijken we eerst naar ons eigen Auditorium. Dat is een mooie zaal voor plenaire bijeenkomsten, waarin 450 man passen.”

Welke ontwikkelingen ziet u voor de komende jaren?

Monique: “Met een aantal conferentielocaties hebben we vaste prijsafspraken. Maar van onze interne opdrachtgevers merken we dat er steeds meer belangstelling is voor unieke locaties, die afwijken van de standaard conferentiecentra.”

Liesbeth: “We krijgen steeds vaker de vraag naar industriële, niet te gelikte locaties, die net iets meer inspireren en aanzetten tot ‘out-of-the-box’ denken. Veelal industriële erfgoederen waar bij binnenkomst het ‘wow-effect’ gerealiseerd wordt. Dat is heel leuk om in te duiken.”

“We krijgen steeds vaker de vraag naar industriële, niet te gelikte locaties, die net iets meer inspireren en aanzetten tot ‘out-of-the-box’ denken.”

Welk advies zou u willen geven aan collega’s bij het zoeken van locaties?

Monique: “Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar ga altijd zelf even kijken op een locatie. Niet dat wij ooit echt tegen iets schokkends zijn aangelopen, maar foto’s zijn niet altijd even representatief. Kijk goed naar de opstellingen. Bepaalde afstanden kunnen net afwijken van wat je op foto’s ziet.”

Liesbeth: “Het is altijd goed om even te vragen of er toevallig andere partijen zijn op dezelfde dag, en wíe. Een tijdje terug hoorden we net op tijd van de locatie dat een andere bank daar op dezelfde dag ook een bijeenkomst had. We konden iedereen nog op de hoogte brengen, dat ze er rekening mee hielden bij gesprekken in de bar. In verband met gevoeligheid van stukken is dat nodig. Daar moet je zelf alert op zijn, maar het zou ook netjes zijn van een locatie om daar rekening mee te houden.”

Wat zou u willen zeggen tegen locatiehouders?

Liesbeth: “Wij zoeken regelmatig locaties met zowel hotelkamers als vergaderruimte. Maar dat blijkt vaak erg lastig. Er zijn maar weinig locaties te vinden waar zowel genoeg vergaderfaciliteiten zijn als genoeg hotelkamers.”

Monique: “Denk mee met de klant, bijvoorbeeld over ludiek vervoer van en naar het hotel, of adviseer bij het uitzoeken van een busmaatschappij. Dat wordt heel erg gewaardeerd.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.