Discover the finest spaces
Delen

Nieuw: Het Benchmark Onderzoek voor Meeting & Eventlocaties

High Profile Locaties introduceert een nieuw product: Het Nationale Locatie Benchmark Onderzoek. Deelnemende locaties geven elkaar inzicht in zaken als omzet, bezettingsgraad en marketingbudget. De locaties nemen anoniem deel aan het onderzoek, dat wordt afgenomen door het onafhankelijke onderzoeksbureau Effectmeting.

Hoeveel meetings en events vinden er jaarlijks plaats op een locatie? Welke prijs vraagt een locatie gemiddeld voor een ruimte? Op welke dag en in welke maanden zijn de locaties het drukst bezet? Op al deze vragen heeft High Profile Locaties, en alle locaties die meewerken aan het onderzoek, binnenkort het antwoord.

“Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen locatiehouders de eigen locatie vergelijken met de gemiddelden uit de markt.”

 

“Het Benchmark Onderzoek is een veelgehoord verzoek dat wij krijgen van locaties”, legt mede-eigenaar Ronnie Witjes van High Profile Locaties uit. “Ook locaties willen graag weten hoe zij het doen ten opzichte van de rest van de markt. Met het Benchmark Onderzoek geven wij locaties inzicht in de markt, en kunnen zij zich vergelijken met de gemiddelden.”

Kansen

Vanuit het principe ‘kennis voor kennis’ krijgen ruim vijfhonderd locaties in Nederland deze week het verzoek om mee te werken aan het onderzoek, om zo de gehele markt voor meetings en events in kaart te brengen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen locatiehouders de eigen locatie vergelijken met de gemiddelden uit de markt en krijgen meteen inzicht in verbeterpunten en welke kansen onbenut blijven.

In de hospitalitybranche is het benchmark onderzoek al heel gebruikelijk, maar in de locatiemarkt werd een dergelijk onderzoek niet eerder verricht. Een uitgelezen kans om de gezondheid van de gehele markt in kaart te brengen.

“Er is een grote behoefte aan kennis over de branche, maar locaties hebben er vaak nog moeite mee om hun kennis te delen.”

 

Gegarandeerd anoniem

Om de anonimiteit van deelnemende locaties te kunnen garanderen, wordt het onderzoek in zijn geheel uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Effectmeting. “Er is een grote behoefte aan kennis over de branche, maar locaties hebben er vaak nog moeite mee om hun kennis te delen”, vertelt Willem Vissers van Effectmeting. “De gegevens worden daarom anoniem verwerkt. De gemiddelde cijfers in de eindrapportage laat alleen algemene gegevens zien, die nooit te herleiden zijn naar een specifieke locatie.”

Locatieonderzoek

High Profile Locaties brengt als kennisplatform jaarlijks in het Nationale Locatieonderzoek de wensen van opdrachtgevers voor meetings en events in kaart. De resultaten van het Locatieonderzoek zijn jaarlijks een belangrijke informatiebron voor locaties in Nederland. Dit onderzoek blijft naast het Benchmark Onderzoek bestaan, vertelt Ronnie Witjes. “De Benchmark is geen vervanging, maar een extra onderzoek dat wij opnemen in ons portfolio om locaties beter van dienst te zijn.” Het Locatieonderzoek 2015 komt in oktober van dit jaar uit.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.