Discover the finest spaces
Delen

2015 in vijf highlights – Lisette de Jong (a matter of TASTE)

December is de tijd van de onvermijdelijke terugblikken op het afgelopen jaar. Maar dat vinden we alleen maar fijn, want 2015 was een jaar met vele hoogtepunten. Wij vroegen Lisette de Jong van ‘a matter of TASTE’ om ons mee te nemen in haar highlights van het afgelopen jaar. Hoewel het moeilijk kiezen was, selecteerde zij voor ons vijf hoogtepunten!

1. Het Boerderijdiner

Dit jaar verzorgde ‘a matter of TASTE’ samen met Boerderij De Marsen een serie ‘Boerderijdiners’, waarbij alleen verse producten van het land op tafel kwamen.

“We hebben de kans aangegrepen om echt uit te pakken met de aankleding. Zitten op hooibalen en schapenvellen, op tafel veldbloemen, zó van het land, houten planken met lekkernijen van de boer, brocante glazen en nonchalante ongestreken katoenen servetten. De sfeer was ook fantastisch. We zaten zelf aan tafel, met de boer, zijn vrouw en zestig gasten. We konden direct met de gasten praten over het eten van het land en de beleving van het diner. Die directe feedback was heel waardevol voor mij, want dat helpt weer om het product nog mooier te maken. Heel veel aspecten van deze avond gaan we het komende jaar in onze producten gebruiken.”

PTA 15 11 Captain's Cocktail by RVDA 7946Het was ook de eerste keer dat we onze Edison lights getest hebben. Dat zijn gloeilampen die we boven de tafel hangen. Halverwege het diner viel de verlichting uit en zaten we met zijn allen in het donker op de zolder. Dat was schrikken! Zaten ze dan toch niet goed in elkaar? Het bleek dat één van de gasten per ongeluk de centrale lichtknop had ingedrukt. Dertig seconden later haalde iedereen, ik in het bijzonder opgelucht adem, toen het licht weer aanging.”

2. SAIL 2015

In april maakte de organisatie van SAIL Amsterdam officieel bekend dat ze een exclusieve cateringpartner had: H2U, waar ‘a matter of TASTE’ deel van uitmaakte.

robert-Aarts-hospitality-Sail

[Foto: Sail 2015 | Robert Aarts]

“Wij wisten het natuurlijk wel wat eerder, want zo’n evenement vlieg je niet in drie maanden aan. Samen met onze partners Maison van den Boer en Select Catering werkten we al vanaf begin 2014 aan de ontwikkeling van de 50.000 culinaire arrangementen. Buiten het feit dat SAIL een heel bijzonder event is om mee te maken, was het echt bijzonder om zo samen te werken met de concurrenten. Die noemden we voor een jaar lang collega’s. We namen letterlijk een kijkje in elkaars keuken. Door gebruik te maken van elkaars expertise, zijn we er met H2U in geslaagd een prachtige prestatie neer te zetten. De arrangementen werden geserveerd op de aangemeerde tall ships in de havenkom, op een groot deel van de varende schepen en niet te vergeten in het prachtige nautische dorp bij de Coentunnel.”

“De arrangementen werden geserveerd op de aangemeerde tall ships in de havenkom, op een groot deel van de varende schepen en niet te vergeten in het prachtige nautische dorp bij de Coentunnel.”

3. Slow coffee voor 1500 gasten

In de zomer van 2015 verzorgde ‘a matter of TASTE’ de catering van een driedaags congres voor een grote software developer, op het Westergasfabriekterrein. “Drie dagen lang mochten we zo’n 1500 internationale gasten verrassen met kraakverse patisserie, picknick lunches om mee het park in te nemen en een Amsterdamse borrel met lokale biertjes en huisgemaakte kroketjes.”

npl_greenchallenge_100915-092

Bijzonder tijdens dit event was het aantal tweets van gasten, die specifiek over de koffie gingen. “150 tweets! Waarschijnlijk had dat ook wel iets met deze tech doelgroep te maken. Maar het gegeven dat de organisatie haar eigen koffieblend had laten samenstellen, speciaal voor het event, dat werd een regelrechte hit. Echt een uitdaging voor ons was de aanpak om drie dagen lang slow coffee aan 1500 gasten tegelijk te serveren, zonder lange wachtrijen. Onze nieuwe dripstations kwamen hierbij heel goed van pas.”

4. Met de eigen ingrediënten van de opdrachtgever een feestje bouwen

Dit najaar verzorgde ‘a matter of TASTE’ op het hoofdkantoor van een bekende winkelketen een bijzonder diner. De opdracht was om met de producten van deze winkel een leuke avond te organiseren.

a matter of taste diner

“Onze opdrachtgever kreeg internationaal bezoek. Tijdens een diner wilde ze laten zien waar het merk in Nederland voor staat. Ons team kon door het ruime assortiment alle kanten op. In deze winkels kun je namelijk naast heerlijk vlees en goede wijn ook servies, bestek en glaswerk kopen. Leuk om eens zo specifiek met de producten van een winkel te mogen koken en decoreren! Klapstuk was toch wel het dessert, waarop van iedere gast een eetbare foto prijkte. Dat was met het uitserveren trouwens nog best een beetje zoeken, want er zaten tachtig gasten aan tafel!”

“Echt een uitdaging voor ons was de aanpak om drie dagen lang slow coffee aan 1500 gasten tegelijk te serveren, zonder lange wachtrijen. Onze nieuwe dripstations kwamen hierbij heel goed van pas.”

5. Eén opdrachtgever, 3 Amsterdamse locaties, 1000 gasten

“Een paar weken geleden konden we voor het eerst al onze nieuwe dinerconcepten inzetten. De denkfase en uitwerking van de arrangementen was net klaar en gaat eigenlijk pas in 2016 naar onze samenwerkingspartners. Maar omdat de opdracht van deze klant er zo goed erop aansloot, kregen zij alvast de première. De opdracht: in Het Scheepvaartmuseum, Het West-Indisch Huis en Het Grachtenhuis kregen 1000 gasten simultaan een diner geserveerd.”

De uitdaging van de opdracht lag vooral in de aankleding van de diners. Die mocht namelijk op geen locatie hetzelfde zijn. Precies daar boden onze nieuwe concepten uitkomst. Ze voorzien namelijk in drie totaal verschillende stijlen. We hebben een klassieke lijn met veel zilver, wit linnen, wit porcelein, kristal en witte stoelen. Een landelijke lijn met nonchalant linnen, houten planken, brocant glaswerk en houten klapstoeltjes. En een lijn van houten tafels met gloeilampen erboven en gekleurde stoelen. Elke stijl heeft een vaste prijs. Je weet zo als opdrachtgever meteen waar je aan toe bent.”

[Foto’s: ‘a matter of TASTE’]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.