Discover the finest spaces
Delen

Fietstunnel Rijksmuseum omgebouwd tot ‘Green Gallery’

Een eerste indruk maak je maar één keer, moeten ze bij The Green Gallery gedacht hebben. Het nieuwe online magazine had een spectaculaire lancering onder het Rijksmuseum. De fietstunnel onder het Amsterdamse museum werd donderdag 28 mei éénmalig omgetoverd tot een sprookjesachtig bos, vol planten, bloemen en hagen. Geheel in stijl van The Green Gallery, dat ‘zowel de schoonheid als de vergankelijkheid van de natuur viert’.

De passage onder het museum werd naar een idee van activatiebureau The Gardeners omgetoverd tot een èchte Green Gallery, die de online wereld van het magazine letterlijk tot leven bracht. Een divers gezelschap van internationale pers, online influencers en contributors aan het magazine konden in deze artistieke setting, gecreëerd door The Wunderkammer, de schoonheid van bloemen en planten ervaren en zien wat je met bloemen kunt doen, zoals ook het magazine zelf doet.

“Food designer Katja Gruijters creëerde een diner waarbij bloemen zowel in het menu als in de styling werden verwerkt.”

Inspirerend en artistiek

Langs de lijn van fashion, food, art en interieur, kwam de content van het magazine tot leven. Een jurk van ontwerper Mattijs van Bergen en landschapsarchitect Anouk Vogel – gemaakt van oude fietsbanden, vaasjes en bloemen – werd hangend boven de tafel uitgelicht. Food designer Katja Gruijters creëerde een diner waarbij bloemen zowel in het menu als in de styling werden verwerkt. Elfachtige personages in barokke creaties brachten de gasten naar hun plek.

Voor initiatiefnemer Bloemenbureau Holland is dit de best denkbare lancering voor hun nieuwe digitale magazine: “Ons doel is om de schoonheid van bloemen en planten te laten ervaren door inspirerende, artistieke en spannende redactionele content. In de eerste editie van The Green Gallery zetten we bloemen op een bijzondere manier centraal.”

“In de passage stond een hele lange tafel, voor in totaal zeventig mensen. Het hele middenstuk van de tafel stond vol met bloemstukken. Er stond een boom van vier meter hoog, helemaal aangekleed en versierd, en overal bloemstukken en hagen. Aan het eind van de avond konden de gasten zelf een herinnering aan de avond bij elkaar knippen, een bijzonder soort goodiebag.”

Bekijk het gratis online magazine op thegreengallery.com

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.