Discover the finest spaces
Delen

Hoe wordt jouw venue top of mind?

Venues produceren steeds meer content en halen alles uit de kast om zichtbaar te zijn bij opdrachtgevers. Een positieve ontwikkeling, zeker als het goed gaat; maar iets minder fijn als jij als venue marketeer jouw venue wil laten opvallen. Hoe wordt jouw venue top of mind?

We krijgen steeds meer te maken met prikkels. Zo veel zelfs, dat sommige venues even niet weten waar ze moeten beginnen. Daarbij moeten we realistisch zijn, want maar een beperkt aantal opdrachtgevers die in aanraking komt met jouw marketing acties wordt direct een lead. Wellicht zijn ze met andere dingen bezig of ze hebben nog geen venue nodig. Maar dat betekent niet dat het tijdverspilling is om jouw venue onder de aandacht te brengen. Hierbij moet ik zeggen dat er de afgelopen jaren veel is gebeurd in venueland, wat invloed heeft op de top-of-mind strategie:

  1. De online concurrentie is de afgelopen jaren enorm gestegen. Iedereen zet in op de ‘short tail & long tail’ zoekwoorden.
  2. Goede content. Venues worden creatiever op alle (social)kanalen.
  3. Opdrachtgevers zijn steeds moeilijker te bereiken. Komen ze nog wel op de beurzen en de netwerkborrels? Waar halen zij hun inspiratie vandaan?
  4. Een golf van nieuwe talenten is de markt letterlijk ingevlogen. Hoe komen we aan deze data en hoe bereiken wij deze talenten?

Genoeg redenen om stil te staan bij de top-of-mind strategie voor venues. Hier volgen 2 korte en sterke tips voor jou als venue marketeer om beter top of mind te blijven bij opdrachtgevers.

De kracht blijft in herhaling!

Stampen, stampen en nog eens stampen! Hoe vaak kreeg jij dit wel niet te horen tijdens de Duitse les vroeger? Het opslaan van informatie is belangrijk en er zijn twee niveaus: kortetermijngeheugen en langetermijngeheugen. Als jouw boodschap/slogan echt relevant is, slaat de opdrachtgever dit op in het korte termijn geheugen. Daarom is het ook van belang dat je dat jouw ‘claim’ waar jij voor staat als organisatie zo kort en sterk mogelijk is. Voorbeeld: ‘De duurzame venue’. Als jouw opdrachtgever deze heeft opgeslagen dan zorgt herhaling in jouw marketing ervoor dat hij/zij die bij het opnoemen of zien van het woord niet vergeet. Als je dit vaker doet, dan krijgt ‘De duurzame locatie’ een plek in je langetermijngeheugen. Focus in jouw marketingclaims is dus superbelangrijk!

Bewust in het onbewuste beïnvloeden!

Niets is mooier dan jouw opdrachtgevers beïnvloeden en overtuigen dat jouw venue duurzaam is. Dit is ook de kern van succesvol zaken doen. Volgens de Amerikaanse psycholoog Robert B. Cialdini zijn er zes wetten die, als je ze op eerlijke wijze toepast, beter overtuigen. Deze zes wetten zijn voor ieder mens gelijk. Gebruik ze dus in je content!

  1. Wie geeft ontvangt
  2. Schaarste (spreek de taal van het gemis)
  3. Autoriteit (wat een expert zegt is waar)
  4. Sympathie (van aardige mensen nemen we eerder iets
  5. Consistentie (we zijn genegen beslissingen te nemen die in lijn liggen met wat we eerder besloten
  6. Consensus (succes bij anderen doet volgen)

Bron: http://www.exellior.com

Geduld is een schone zaak

Je kunt natuurlijk niet direct resultaat verwachten. De kans is aanwezig dat jouw opdrachtgever nog niet klaar is voor jouw venue. Dit betekent niet dat het tijdsverspilling is. Er komt namelijk een dag dat hij/zij er wel klaar voor is. Herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Dat is the key! En op een dag komt er een telefoontje binnen bij jou in plaats van bij de concurrrent.

Veel plezier!

Stijn

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.