Huis de Salentein

Exclusieve venue voor de ‘zakenman’

De geschiedenis voert terug naar 16e eeuw. De toen nog bescheiden boerderij is in de loop der tijd door de vele adellijke bewoners verfraaid en uitgebreid. Er zijn landerijen toegevoegd, er is bos aangeplant en de voorgevel van het huis is voorzien van torens en kantelen. In 1965 werd het pand verbouwd tot kindertehuis waarna het in 15 jaar volledig uitgewoond en verwaarloosd was.

Oude grandeur
In 1980 besloot Mijndert Pon het huis aan te kopen en minutieus te laten restaureren. De oude grandeur kwam weer tevoorschijn en het monumentale pand werd vanaf dat moment het hoofdkantoor van Pon (bekend van onder meer Volkswagen auto’s).

M.P. Wines
Mijndert Pon startte drie jaar voor zijn aftreden als President Commissaris van Pon, in 1997, een compleet nieuwe onderneming aan de andere kant van de wereld. Hij ging wijn maken in Argentinië. Inmiddels behoort M.P. Wines tot de top 10 van grootste Argentijnse exporterende wijnhuizen.

Eind 2009 verhuisde Pon naar Almere en kreeg ‘de Salentein’ na een grondige verbouwing, de huidige exclusieve bestemming en ademt het de sfeer van het Argentijnse wijnhuis.

The Business Man
Het Huis is ontwikkeld voor de ‘Zakenman’. Een kleinschalige exclusieve vergaderlocatie waar de directie en raad van bestuur van bedrijven zich thuis voelen. Het Huis is onderverdeeld in diverse kamers met elk hun eigen stijl en sfeer. De sfeer is al te vangen in de foto’s, maar eenmaal binnen staat de tijd even stil…