Leerhotel Het Klooster

The unique combination of a historic convent and enthusiastic young talent

Een historische plek om te overnachten en tot rust te komen. Maar ook: een moderne leeromgeving waar gedreven studenten van de Hotelschool Amersfoort een bijzondere bijeenkomst op maat verzorgen. Of dat nu een lunch, borrel, diner, vergadering of evenement is. In Leerhotel Het Klooster gaan plezier en professionaliteit hand in hand.

A modern learning environment at a remarkable location
Het Klooster werd in de jaren vijftig gesticht door paters van de orde van de Kruisheren. De orde gaf rooms-katholiek onderwijs aan jongens in het Gooi. De laatste Kruisheren besloten Het Klooster eind jaren negentig te verlaten. Maar met de komst van MBO Amersfoort staat het gebouw nog steeds in het teken van onderwijs. Leerhotel Het Klooster opende zijn deuren in 2007. Het concept bleek direct een doorslaand succes: het leerhotel leidt ambitieuze talenten in een unieke praktijkomgeving op tot ‘visitekaartjes van de horeca’, met veel oog voor detail en gevoel voor gastvrijheid. De combinatie van een prachtig pand met enthousiast jong talent geeft deze bijzondere evenementenlocatie een speciaal karakter.

A diversity of meeting rooms for various events
Rondom de oude kloostertuin liggen twaalf authentiek ingerichte vergaderzalen, elk met een eigen stijl en formaat. Er is altijd een zaal die aansluit bij uw wensen. De kleinste ruimte is geschikt voor intieme bijeenkomsten voor maximaal vier personen. De Kloosterkerkzaal, met zijn oorspronkelijke elementen als kerkbanken en een altaar,  biedt ruimte aan evenementen tot 400 personen. Deze sfeervolle zaal leent zich uitstekend voor presentaties, seminars en beurzen. Ingericht met stijlvol gedekte ronde tafels is hij ook zeer geschikt voor exclusieve diners. Het gehele klooster kan evenementen huisvesten tot maar liefst 1.000 personen. Uw gasten maken gratis gebruik van onze parkeerplaats en wifi. Tijdens uw vergadering of bijeenkomst kunt u genieten van het Kloosterarrangement: een selectie koffie- en theespecialiteiten die wij serveren met een uitgebreid assortiment lekkernijen.

Five-star guestrooms enriched with local art
De oorspronkelijke gastenverblijven zijn afgescheiden van de centrale kloosterruimtes. In vervlogen tijden boden ze opvang aan reizigers en pelgrims. De vijf gastenkamers zijn ruim van opzet en beschikken over luxe voorzieningen, zoals een ligbad,  balkon en een minibar. De kamers zijn thematisch verrijkt met kunst uit zowel privécollecties als Amersfoortse musea. De zuidelijke vleugel herbergt nog eens zestien Kruisherenkamers. Deze kamers, waar vroeger de paters sliepen, zijn comfortabel ingericht en voorzien van vijfsterren faciliteiten en sanitair. Niet voor niets verkoos Volkskrant Reizen het hotel in 2009 tot het meest bijzondere hotel van Nederland.

A significant contribution to the business tourism in Amersfoort
Het Leerhotel heeft in zijn relatief korte bestaan al een aantal bijzondere evenementen mogen verzorgen. Zoals een exclusief bezoek van Prinses Laurentien en de Club van Sinterklaas. Ook ‘hosten’ zijonlangs Expo Dix: een horecavakbeurs voor studenten en horecaprofessionals, bedoeld om de passie voor het vak aan elkaar over te dragen. Met grote bijeenkomsten zoals onderwijscongressen en welzijnsactiviteiten levert Het Klooster een wezenlijke bijdrage aan het zakelijke toerisme in Amersfoort.